/

Climate Change and Labour – Impacts of Heat In The Workplace

1 min de leitura

Excessive heat while working, generally at temperatures above 35º Celsius, creates occupational health risks and reduces work capacity and labour productivity (Parsons, 2014). Maintaining a core body temperature close to 37ºC is essential for health and human performance, and large amounts of sweating as a result of high heat exposure while working creates a risk of dehydration. Excessive body temperature and/or dehydration causes “heat exhaustion”, slower work, more mistakes while working, clinical heat effects (heat exhaustion, heat stroke, and even death; Bouchama and Knochel, 2002) and increased risk of accidental injuries (Schulte and Chun, 2009). These health effects lessen labour productivity, whether the worker is in paid work in a range of industries, in traditional subsistence agriculture or farming, or in other daily life activities (examples in Figure 1). Daily family activities, such as caring for children or the elderly, are equally affected (…)

Read more at: Climate Change and Labour – Impacts of Heat In The Workplace

climate-change-and-labour

 

Deixe uma resposta

Your email address will not be published.

Mais recente de Blog

Em novembro de 2023 a Ecoa participou de reunião com o presidente do Banco Interamericano de Desenvolvimento (BID), Ilan Goldfajn, apresentando a necessidade de o Banco tivesse especial atenção para a América do Sul quanto à questão climática. A região precisaria do BID para apoiar projetos voltados para a mitigação de eventos climáticos extremos em diferentes territórios. As cidades “biomas” precisam de apoio especial para medidas básicas como a arborização adequada a esses novos tempos.

Hoje tivemos a alegria de receber na Ecoa, o produtor rural Nelson Mira Martins, criador da RPPN Água Branca – nova reserva reconhecida oficialmente pelo ICMBio, que garante a proteção definitiva da segunda maior cachoeira de Mato Grosso do Sul, no município de Pedro Gomes.Seu Nelson foi recebido pela pesquisadora Fernanda Cano, e Alcides Faria, diretor institucional e um dos fundadores da Ecoa, e conversaram sobre as possibilidades que se abrem com a preservação da cachoeira e a criação da RPPN.

Hoje tivemos a alegria de receber na Ecoa, o produtor rural Nelson Mira Martins, proprietário da